Restaurangpoddens krönika om Fine Dining hittar ni HÄR på Realtid.

Restaurangpoddens guide til NYC finner ni HÄR på Realtid.

Pressrelease den 2 November 2015

Ny podcast recenserar restauranger

Imorgon släpps första avsnittet av Restaurangpodden, en podcast som recenserar restauranger i Stockholm. Förutom att vara Sveriges första podcast som recenserar restauranger är podden unik i det att lyssnarna kan boka bord på restaurangerna direkt genom podden. Restaurangpodden sponsras av Bookatable, Europas största onlinesite för restaurangbokningar.

Det unika med Restaurangpodden är användarupplevelsen. Restaurangpodden, som kommer att ge tips på bra restauranger för olika tillfällen, ger lyssnarna möjligheten att boka bord direkt genom podden. Tekniken görs möjligt genom podnätverket Acast och sponsorn Bookatable.

– Hur många gånger har du gått till samma restaurang bara för att du inte vet vilka alternativ som finns? Och hur många gånger har du gått till en restaurang som ska vara fancy och sedan tyckt att priset inte motsvarat upplevelsen? Det är detta som Restaurangpodden vill ändra på, säger Josephine Palm, ett av ansiktena bakom Restaurangpodden.

Restaurangpodden drivs av Therese Litzén och Josephine Palm. Båda har en bakgrund inom mat och media. Josephine är mest känd som en av finalisterna i Hela Sverige Bakar och har fortsatt sin karriär inom mat medan Therese arbetar med marknadsföring på en av Sveriges största banker. Det gemensamma är matintresset och de många restaurangbesöken.

Restaurangpodden släpper nya avsnitt varje tisdag via Acast, som i sin tur distribuerar till alla podcast-spelare, bland annat iTunes. Varje avsnitt är uppbyggt på en situation, till exempel vilket som är det bästa brunchstället, vart du ska gå om du vill vara spontan och funderingar kring huruvida det finns glammig snabbmat. Varje avsnitt är cirka 15 minuter långt.

– Vi ser en enorm potential i Restaurangpodden och är stolta över att få presentera detta samarbete. Vi vet att podcasts har fått ett otroligt uppsving de senaste åren och tror på det som media. Det är ju också fantastiskt att vi kan bidra med enkelheten och användarvänligheten till lyssnarna, säger Jonas Carlén, Commercial Director på Bookatable.

För mer information vänligen kontakta:

Emma Nordenstaaf, PR-kontakt
Mail: emma.nordenstaaf@spotlightpr.se
Telefon: +46 (0)704- 29 99 59